Klima sistemi

MagixX

Univerzalno primenljiv uređaj za čišćenje izlaznog vazduha za živinske i svinjske staje za naknadno odvajanje prašine, amonijaka, klica, nosioca neprijatnih mirisa iz vazduha staje. Prilikom izdavanja licenci za izgradnju novih objekata nadleđni organi sada često zahtevaju opremu ovakve vrste za smanjenje zagađenja.

Kombi-tunel ventilacija

Inteligentni sistem regulisanja klime u staji. Dva različita sistema ventilacije (bočna i tunelska ventilacija) kombinuju se u jednoj staji za obezbeđenje stabilnog upravljanja klimom i optimalnih ambijentalnih uslova za živinu. Preporučuje se primena ovog rešenja u krajevima gde se klima karakteriše velikim temperaturnim kolebanjima.

Sistemi grejanja

Za optimalne temperature u Vašoj živinarskoj staji. Glavni cilj je povećanje toplotnog učinka i prenos toplote živini na najbolji mogući način radi svodjenja troškova grejanja na minimum. Big Dutchman nudi nekoliko različitih sistema grejanja na gas, naftu ili toplovodne grejače.

Sistem za hladjenje za optimalnu temperaturu u svakoj staji

Sistem visokopritisnog zamagljivanja za hlađenje i ovlaživanje Vaše staje za živinu. Specijalne mlaznice visokog pritiska raspršuju vodu u obliku veoma fine magle, što dovodi do efikasnog hlađenja staje. Kod minimalnog utroška vode smanjuje se obrazovanje prašine i održava se vlažnost vazduha na konstantnom nivou.

RainMaker

RainMaker je jednostavan i veoma efikasan sistem za hlađenje, razvijen od strane Big Dutchmana, koji uključuje inovativni okvirni sistem. Karakterišu ga minimalni montažni zahtevi, te dizajn za jednostavan nadzor i održavanje.

Zidni ventilatori

Big Dutchmanovi zidni ventilatori sa visokim performansama i malom potrošnjom energije I niskim troškovima održavanja otporni su na koroziju i napravljeni su za dug radni vek. Zahvaljujući raznovrsnosti mogu se prilagoditi svakom tipu staje.

Ulaz svežeg vazduha sistemi

Bez obzira na pritisak sistem za ventilaciju je u obavezi da obezbedi optimalan ulaz svežeg vazduha u staju. Big Dutchman nudi širok asortiman različitih sistema za ulaz svežeg vazduha: zidni ili plafonski ulazi, krovni ulazi svežeg vazduha FAC i Fumus, baffle ili split baffle

Krovni izduvi vazduha

Zahvaljujući optimizaciji izduvnih jedinica protok ventilatora je povećan a smanjena je potrošnja energije. Da bi omogućio optimalnu distribuciju vazduha Big Dutchman nudi širok asortiman krovnih izduva vazduha kako bi se obezbedila kontrola klime u staji.

Heat exchanger Earny

Štedi između 35 i 60% troškova grejanja, poboljšava klimu staje I smanjuje emisiju, cca. 30% manje amonijaka, prašine I mirisa godišnje.

ViperTouch

Fleksibilni klima i proizvodni računar za sve tipove živinarske proizvodnje. Računar omogućava optimalno upravljanje klimatom kod živine i ne odlikuje se samo jednostavnim rukovanjem preko “touch screen” displeja, nego je izvanredan u smislu konfora, brzine i performansi. U kombinaciji sa PC programom “BigFarmNet-Manager” svi klima i proizvodni podaci se lako mogu analizirati.

Amacs

Amacs je skraćenica za „Agro Management and Control System“, (sistem za upravljanje i agro-menadžment). Upotrebom najmodernije komunikacijske tehnologije, amacs omogućava stalno praćenje podataka, upravljanje u realnom vremenu i nadgledanje, kako kod objekata za tradicionalno tako i alternativno držanje nosilja, koristeći praktično svaku lokaciju na svetu.